Секции

01 November 2020 03:53

Правителството отпусна над 2 млн. лева за лекарството „Ремдесивир“, не се планира затягане на мерките

Кабинетът отпуска над 2 млн. лева за закупуване на нови дози от лекарството „Ремдесивир“. Според клинични проучвания, то дава ефект при лечение на заразени с коронавирус. С тази поръчка държавата се подсигурява в случай на скок на заразените. Иначе за момента болниците разполагат със запаси от препарата. От дарения България е получила 2837 флакона от лекарството, използвани са само 900 от тях. А новите бройки ще бъдат доставени в рамките на 10-20 дни и ще се разпределят във всички области в страната.

Свободни легла в болниците има, но здравната система е готова да разкрие още 8 хиляди легла и 1200 за интензивно лечение. Затруднения обаче изпитват в областите Бургас и Благоевград.

Въпреки, че броя на заразените у нас се увеличава, премиерът Бойко Борисов е категоричен, че не са нужни нови мерки.

От РЗИ вече са започнали засилени проверки в търговски обекти в цялата страна за неносене на маски. През изминалата седмица са съставени 16 акта на продавачи и 15 на клиенти. Здравните власти са убедени, че за да победим инфекцията е нужен разум и спазване на всички мерки.

/Източник информация: Тв Европа/

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Когато се влюбих в Око, разбрах: "Господи, това е различно от всичко, което ми се е случвало досега... То е повече от хит, повече от злато, повече от всичко.


Джон Ленън