Секции

01 November 2020 04:05

Община Карлово бе домакин на среща-разговор по екологичен проект

Община Карлово бе домакин на среща-разговор по проект „Съвместно управление за опазване на горски и тревни местообитания, засегнати от инвазивни чужди растения“, който се реализира от 2018 година в землищата на общините Карлово и Сопот. На 14 октомври екипът на проекта – ръководителят на дейностите Светлана Аладжем, доц. Атанас Севов – преподавател в Аграрния университет в Пловдив и Димитрина Ботева – координатор на проекта; земеделски производители, които стопанисват пасища и ливади на територията на двете общини; животновъди; еколози и експерти от общинските администрации разговаряха за резултатите от извършените до момента дейности, начините и препаратите за третиране на пасища и др. Представени бяха приложените мерки за подобряване състоянието на ливади и пасища в района и предвидените за следващия сезон дейности.

Община Карлово е пилотна по проекта и е член на Консултативния съвет към него, с представител заместник-кмета Стойо Карагенски. Той подчерта предимствата на пилотния за страната ни проект и изрази надежда, че ще бъде създаден модел, приложим не само у нас , а и в страни от Европейския съюз.

/Снимка: Община Карлово/

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Доближиш едно добро до друго толкова плътно, че между тях да не остане ни най-малка междина – това наричам да се наслаждаваш на живота.


Марк Аврелий