Секции

07 March 2021 22:20

Само за четири часа в Пловдив и областта: 59 водачи преминаха на червено

1 063 водачи и 174 -ма пешеходци бяха проверени на територията на Пловдивска област в хода на проведена акция за контрол на водачи на МПС и пешеходци по спазване на светлинните сигнали на светофарните уредби. Само за четири часа са установени 59 нарушения от водачи, преминали на червен светофар, а нарушенията по Закона за движение по пътищата, извършени от пешеходци и такива спрямо тях от водачи са 54 броя.

В рамките на провелата се операция са констатирани 1 038 броя нарушения по Закона за движение по пътищата, а в Асеновград е образувано едно бързо производство за притежание на наркотични вещества. По Закона за движение по пътищата съставените актове за установени административни нарушения са 87 бр, а 236 са глобите по фиш. 27 от водачите са използвали мобилен телефон по време на управление на МПС, 13 от проверените са били без поставен обезопасителен колан.

В 15 от случаите са констатирани различни технически неизправности по проверените автомобили. 24-ма водачи са санкционирани за нередовни пътни документи, а 7 за неизползване на светлини. На водачите на МПС са съставени 57 броя глоби за неспазване на пътни знаци и неправилни маневри, а фишовете за неправилно спиране и престой са 32. Посредством експлоатираните автоматизирани технически средства и системи са установени 541 нарушения на скоростните режими. 38 броя са фишовете за предишни нарушения, връчени на водачи, спрени за проверка в хода на акцията.

/Снимка: интернет/

Днес Ви питаме:

Предпочитате ли био продуктите?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче