Секции

08 May 2024 03:38

Бикоборци в Испания запалиха факли върху рогата на бик, организации поискаха спиране на коридата

Традиционната испанска корида отново провокира недоволство на групи за защита на животните. Бикоборството, описано от правозащитните организации като „анахронично изтезание на животните“, се проведе отново в испанския град Виляреал, въпреки нарастването на случаите на коронавирус в страната и призивите за забрана на подобни събития.

Агенцията за защита на животните Anima Naturalist разпространи видео, на което се вижда кафяв бик, заобиколен от няколко човека. Той първо е придърпан с въже за дървена рамка, докато мъжете се опитват с усилия да го задържат, а после му слагат метална рамка, с която завързват факли за рогата му. След минути те запалват факлите, които горят на главата на животното, което безпомощно се опитва да се откъсне, а после бяга по арената. В този случай тореадори, които участват в бикоборството липсват и не е ясна целта на заниманието. От организацията за защита на животните Anima Naturalist организираха протест, като призоваваха за прекратяване на варварските боеве с бикове. По време на тези кориди десетки млади бикове са измъчвани до смърт, за да се превърнат в зрелище за екзалтираната публика, което е недопустимо, обясняват от организацията.

Кметът на Виляреал Хосе Бенлок беше цитиран в местните медии, да защитава традиционните борби с бикове, като начин за подпомагане на икономиката на района, която беше силно засегната от глобалната пандемия.

В съответствие с ограниченията заради коронавируса, тазгодишното събитие се проведе в мобилна арена за бикове с маски за лице, които станаха задължителни за 700-те присъстващи. Икономиката на страната, силно зависима от туризма, се очаква да се свие с повече от 11% тази година в най-тежката рецесия след гражданската война през 30-те години.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче