Секции

26 April 2024 15:08

Младежи от община Карлово се включиха в кампанията „Time to Move” на Европейската комисия

Сдружение "Млади, активни, креативни", като Евродеск точка за община Карлово се включи в кампания TIME TO MOVE 2020 на Европейската комисия с проект „#Еразъм за теб!“. Младежи, които са участвали в Еразъм проекти на организацията разказват на своите връстници за уникалните възможности за пътуване, участие, запознанства и разширяване на знанията и мирогледа, които предоставя Програмата на младежите, решили да участват в проекти от различните направления – младежки обмени, обучителни курсове, стажове, обмяна на опит, доброволчество. Доброволците на сдружението раздават информационна брошура, съдържащи актуална информация за „Еразъм +“, за проекти на организацията, за които се набират участници и вдъхновяващи снимки от предишни проекти на сдружението. Чрез метода „връстници обучават връстници” тези материали се разпространяват сред младите хора в училищата, заедно с информация за програмата и контактна информация на сдружението, като Евродеск точка, където желаещите могат да намерят точна информация за предстоящи проекти, доброволчески дейности и инициативи.

В момента тече и предизвикателство към младежите да качват свои снимки от участията им в различни проекти с #Erasmusforyou и #timetomove на Фейсбук страница на организацията, която има много последователи. Усмихнатите и щастливи лица от тези снимки ще са Посланици на страхотните възможности, които предоставя на младите хора Програмата „Еразъм +“. Сдружението подготвя и рекламен видеоклип с разкази на участници в международни обмени и обучения, който ще бъде качен в Youtube и страницата на сдружението.

Кампанията „Time to Move“ се организира всяка година през месец октомври в цяла Европа като част от програмата на Евродеск и представлява микс от информационни събития за млади хора. Дейностите са насочени към въвеждане на младите хора към стотиците възможности, чрез които те могат да отидат в чужбина, да участват в международен проект, да изследват Европа или да придобият опит, който ще им е необходим в бъдеще.

Сдружение „Млади, активни, креативни“ има одобрени четири международни обмени, финансирани от Програмата „Еразъм +“, но паради епидемиологичната обстановка в цяла Европа, провеждането на проектите е отложено за следващата година.

/Източник: Сдружение „Млади, активни, креативни“ с. Куртово/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче