Секции

28 March 2024 18:03

"Нощ в Младежкия център" премина при изключителен интерес

В месеца на мобилността Младежки център-Карлово организира събитието „Нощ в Младежкия център“ с представяне на открито на програмите за образователна мобилност в Европа. Събитието е част от кампанията „Time to Move 2020”, което центърът организира като Евродеск точка за региона.

Ръководителят на центъра, Цветина Захарлиева, запозна младежите с програмите за образователна мобилност и прикани младежи-участници да споделят своите емоции и преживявания.

Участници в обмен в Швеция споделиха за забавно-шокиращото преживяване да са в лагер, в който се намира и градската сауна, от която затоплените шведи излизат и тичат чисто голи към езерото да се охладят.

Младежи, участвали в лагера в побратимения на Карлово град Брянск в Русия, споделиха как е трябвало да преминават сами през гробището, за да отидат до най-близкия магазин на около 45 минути през тъмна гора.

Участници в обмена"Никога отново" по темата за Холокоста в Карлово споделиха колко е добре и да си домакин на такива проекти и да може да покажеш красотата и историята на родния си град на младежи от други страни.

И, това са само малка част от емоциите и историите, но всички споделяха колко много допринасят тези проекти за обмена на култури, създаването на приятелства с младежи от другите страни, придобиването на нови знания по значими теми по интересен и интерактивен начин.

От Центъра споделят, че "на събитието присъстваха и младежи, които не са се включвали до сега в проекти по програма "Еразъм+" и вярваме, че ще са сред първите желаещи за вече одобрените ни нови 10 проекта за мобилност."

Младежите гледаха филми от различни проекти и забавна комедия, а за да се топлят на събитието и да си ги ползват и за бъдещи мобилности младежите получиха топли одеяла от програма Евродеск.

Още споделени истории от младежи може да намерите на страницата на МИЦ-Карлово: www.facebook.com/mgirdrosevalley

/Снимки: МИЦ-Карлово/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче