Секции

19 April 2024 02:02

Областният управител Каназирева предупреди: Институциите ще упражняваме контрол, но не можем да се превърнем в пазачи

Областният управител Дани Каназирева алармира, че се търсят всякакви начини, да се заобиколи заповедта на министъра на здравеопазването и въведените мерки за нощните заведения.

"Става точно това, което казах още в понеделник. Вече се организират дневни партита, текат реклами, като по този начин, заобикаляйки разпорежданията всяка сладкарница и всеки ресторант могат да станат място за забавления и да се превърнат в дискотеки. Затова и въведохме ограничено работно време за коктейл-барове и кафе-аперитиви, но явно и това много лесно може да се заобиколи от този, който не желае да спазва правилата. Да, институциите ще упражняваме контрол, но не можем да се превърнем в пазачи. Всичко опира до самосъзнание, а именно като граждани да спазваме няколко прости правила - да ограничим контактите си, да избягваме публични събития и да носим маски при общуване".

В апела си до жителите на областта, тя посочва още: "Напълно против съм за пълно затваряне и въвеждането на вечерни часове, защото това ще нанесе голям удар върху икономиката ни, а и ще доведе до огромна паника и всеобща психоза. А и истината е, че когато липсва и елементарна отговорност - лична и колективна, нито една мярка няма да е ефективна. Мерките в България са най-леките в Европа, но и дори и тях не спазваме, и по този начин нанасяме вреда както върху самите нас, така и върху икономиката и здравната си система. Вече съм разпоредила проверки, но няма как да сложим полицай до всеки един. Отговорността е обща. Затова отново апелирам за отговорност и спазване на мерките!"

"За съжаление това, което виждам в момента, мога единствено да го определя като пълно неуважение към всички, които работят денонощно от месеци наред.

Всеки ден с тревога очакваме справката за заразените медици.

Всеки ден със страх броим свободните легла в болниците и смятаме как да ги увеличим за следващия.

Всеки ден лично моля всяка една болница и благодаря за всяко едно допълнително легло.

Възможностите на болниците, силите на лекарите и на всички нас не са неизчерпаеми.

Нашите семейства също имат нужда от нас."- е категорична Каназирева.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Стойността на образованието се измерва не по броя на прочетените книги, а по употребата им.


Плутарх