Секции

06 May 2024 09:06

Ресторантите в областта ще работят до 23.30 часа

Ресторантите на територията на Пловдив и областта да работят с намалено работно време до 23.30 часа, а музиката да бъде намалена до 85 децибела. Това решение по предложение на областният управител Дани Каназирева прие Областният кризисен щаб на неприсъствено заседание.

На извънредна пресконференция тя коментира получен сигнал за парти в известно пловдивско заведение, продължило до късните часове в нарушение на разпоредбите.

„Моите най-големи притеснения бяха във връзка с хелоуин партитата в събота. И лично съм участвала в проверките, нямахме нарушения. Не съм очаквала в понеделник да има подобно събитие. Разговарях с управителя на заведението. То е дадено под наем. В договора е указано, че трябва да приключи работа в 23.30 часа, което не се е случило“, коментира още Каназирева.

Тя допълни, че се извършва проверка от ОД на МВР, като контролните органи – РЗИ и Областна дирекция по храните в Пловдив ще решат каква ще бъде санкцията.

„ До момента само ресторантите бяха извън заповедта на Щаба от 28 октомври за ограниченото работно време, защото много от тях приготвят и предлагат храна за в къщи, но от днес всички заведения ще работят до 23.30 часа и при намалени нива на музиката. Това реално ще намали изкушението да се провеждат каквито и да е било партитата и подобни мероприятия. Да не говорим, че силната музика създава предпоставка за по-близък контакт“, допълни областният управител.

Каназирева отново призова кметовете на общини да се включат в проверките и контрола по спазването на мерките с наличните си ресурси и заяви, че ще бъде безкомпромисна към нарушителите. На проведена днес онлайн среща с местните управници в областта бе взето решение, по искане на областния управител, по места да бъдат сформирани екипи, които засилено да проверяват заведенията –особено в петък и събота. Кметовете съобщиха, че в повечето общини вече работят с органите на реда по контрола и спазването на противоепидемичните мерки в кооперативните пазари.

/Снимка: интернет/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче