Секции

06 May 2024 12:05

Д-р Христо Пелев да остане управител, е решението на Медицинския съвет на карловската болница (видео)

„Всички лекари на Медицинския съвет днес подкрепиха оставането на д-р Христо Пелев като управител на МБАЛ“Д-р Киро Попов“- Карлово- това съобщи на брифинг след заседанието председателят на Общинския съвет Доньо Тодоров, по чиято инициатива се е провело то във връзка с искането на областния управител за освобождаването на настоящия шеф.

Мотивът за решението им е, че в този труден момент, когато всички трябва да бъдат обединени и единни, е недопустимо да се пилее по този начин ресурс.

Д-р Пелев е представил на Медицинския съвет виждането си да назначи свой заместник по здравните проблеми, който ще бъде лекар от карловската болница.

Доньо Тодоров ги е запознал и с идеята, която е съгласувана с кмета на община Карлово д-р Емил Кабаиванов, на 16 ноември, понеделник, от 16 часа да бъде направена сбирка заедно с всички председатели на групи в Общинския съвет и с участието на д-р Пелев, на която ще бъде обсъдено актуалното състояние на лечебното заведение. Ще бъде коментирана и възможността за по-тясна връзка между Общината и съответните здравни структури с цел по-голяма яснота за случващото се с коронавирус обстановката в региона.

По време на Медицинския съвет всички началници на отделения са заявили, че те ще подкрепят по всякакъв начин Инфекциозно отделение. Вече има и направени графици на медици, които ще помагат на това отделение.

Управителят на карловската болница д-р Пелев заяви, че ще бъде направено възможното ковид отделението да бъде окомлектовано с необходимия медицински персонал, но то ще може да се справи при определен обем на работа. В момента в него има 29 ковид легла.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче