Секции

27 April 2024 04:50

Локално решават за онлайн обучението на учениците от 6 до 12 клас в областта

С решение на Областния кризисен щаб учениците от 6-ти и 7-ми клас в Община Пловдив минават на дистанционно обучение за периода от 11.11.2020г. до 22.11.2020г. За гимназистите от 8-ми до 12-ти клас мярката се удължава до посочения срок. В останалите 17 общини децата се връщат в клас, като се възлага на директорите да решават локално, според епидемиологичната ситуация като и да следват указанията на Министерството на образованието. Това съобщи областният управител и председател на Щаба Дани Каназирева. След 22 ноември в училищата ще бъдат изготвени графици за обучение във физическа среда.

Според Иванка Киркова, началник на РУО – Пловдив, решението е единодушно и се базира на анализ и становище на РЗИ и медицинските специалисти.

Зам.-кметът по образованието в община Пловдив Стефан Стоянов заяви, че училищата в Пловдив са технически подготвени, обезпечени и активно ползват облачните платформи.

По данни на РУО в Пловдив, към вчерашна дата, заразените или карантинирани ученици са 1054, а 137 са учителите, 18 са карантинираните паралелки. В областта ситуацията е по-спокойна, има общини, в които няма заболели в учебните заведения, в по-големите общини като Асеновград и Карлово заболелите в училищата са под 50.

„С решение на щаба остава в сила забраната непълнолетни без придружител да посещават търговски центрове тип МОЛ, както и да работят нощните заведения. В сила остава и решението за ограниченото работно време до 23:30 часа във всички места за обществено хранене и намалените нива на музиката в тях“, обясни областният управител.

Остават ограниченията за броя на посетителите в хранителните и нехранителни магазини, като се препоръчва създаване т.нар. "зелен" коридор от 8:00 до 10:00 часа за хората над 65 години. Друго решение е да бъдат затворени и пенсионерските клубове там, където това не е сторено досега.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче