Секции

25 April 2024 05:05

Българският лекарски съюз призова за разкриване на денонощни аптеки

В позиция до медиите Българският лекарски съюз призова за разкриването на денонощни аптеки, в помощ на борбата с коронавируса. В писмото се казва още, че с изострено внимание и безпокойство от лекарския съюз следят усложняващата се обстановка у нас. Не само заради темповете, с които епидемията се разраства, но и заради ситуацията, в която са поставени медиците и здравната система от една страна и българският пациент от друга.

От съсловната организация посочват, че в подобна неравностойна битка е от изключителна важност всички ресурси на системата у нас допринесат за справянето с кризата. В тази връзка БЛС споделя тревогата на председателя на Българския фармацевтичен съюз – професор Асена Сербезова във връзка с ограничената възможност за изпълнение на спешни рецепти и „невъзможността граждани да могат да влязат в аптека през 50% от нейното работно време.“ От лекарския съюз са категорични, че в интерес на българските граждани е в най-кратки срокове да бъдат направени нормативни промени, които да регламентират осигуряването на 24-часов достъп до фармацевтични услуги. Денонощните аптеки в България са около 30 на брой, като такива липсват в региони като Видин, Враца, Разград, Смолян и Търговище, се посочва още в позицията на БЛС.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Има два случая в живота на човека, когато той не бива да прави догадки: когато не може да си го позволи и когато не го умее.


Марк Твен