Секции

25 April 2024 21:09

УМБАЛ „Св. Георги“ ще приема тежките случаи с К-19 от Карлово

УМБАЛ „Св. Георги“ ще приема тежките случаи с К-19 от Карлово и ще бъдат назначени с договор двама лекари – стажанти в МБАЛ“Д-р Киро Попов“.

Това реши Областният кризисен щаб. В това лечебно заведение ще се транспортират още болни от пловдивските болници „Тримонциум“, Паркхоспитал и Транспортна болница. В „Пълмед“ ще бъдат настанени пацианти от ВМА и МБАЛ – Асеновград, а от „Свети Мина“ в Център Онкохоспитал, както от „Св. Пантелеймон“ в „Св. Каридад". Ковид болните от Раковски ще бъдат приемани в болница „Св. Иван Рилски“.

Ще бъдат разкрити допълнителни 8 ковид легла в УМБАЛ „Пловдив“ и 6 в „Каспела“, а на ДКЦ-тата се препоръчва да създадат ковид зони.

Взето е решение 7-те диализни центрове в града и региона да обособят или ковид зони или времеви интервали за пациенти с ковид и без ковид. Създадена е организация също за транспортирането на пациенти, които се нуждаят от провеждането на хемодиализа. Като

В пловдивския онкодиспансер няма да се открива ковид отделение за външни пациенти. Ще бъде обособена ковид зона, в която ще бъдат изолирани само хоспитализирани в онкодиспансера пациенти, които са с коронавирус.

/Снимка: интернет/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче