Секции

29 April 2024 03:12

Младежи подаряваха цветя за Международния ден на толерантността в Карлово и Сопот

За Международния ден на толерантността (16 ноември) младежи към Младежки център-Карлово организираха кампания за раздаване на цветя с различен цвят в Карлово и Сопот.

Инициативата е част от проекта „RANSOM”, подкрепен от Европейската младежка фондация към Съвета на Европа и цели да покаже, че хората са различни и всеки е красив по свой начин. Името на проекта означава „откуп“ и засяга темата за високата цена, която плащат хората, които робуват на стереотипи за красота, налагани от рекламите, поп и поп-фолк изпълнителите. Проектът цели още да насърчи толерантността, приемането на различните, намаляване речта на омраза и ксенофобията.

Инициативата е последваща дейност след обучението за младежи през месец септември, кампанията в Казанлък през октомври, а предстоят и още инициативи за Клисура и Хисар, за да достигне до повече хора от Розовата долина.

В тези трудни времена, спазвайки всички противоепидемиологични мерки, младежите всъщност даряваха и позитивизъм, усмивки и надежда за по-хубав и цветен живот.Хората, които откликваха на инициативата, даваха своите послания към младите.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче