Секции

28 March 2024 10:35

Ръководството на сопотската болница може да се поеме от шефката на местния парламент

Общинският съвет на Сопот проведе в четвъртък онлайн заседание на всичките си постоянни комисии. Разгледани са 15 актуални въпроса, сред които и този за конкурса за възлагане управление на Многопрофилната болница за продължаващо лечение „Иван Раев“.

Припомняме, че на 10 юли кметът на община Сопот Деян Дойнов внесе в Общинския съвет докладна за провеждане на конкурс. На 15 юли в центъра на града се състоя обществено обсъждане за болницата. На 29 септември местният парламент взема решение за провеждане на конкурс за управител на лечебното заведение. На 16 октомври председателят на Общинския съвет Нели Пенева внесе докладна, с която отменя конкурса. На 22 октомври Общински съвет Сопот отмени докладна за провеждане на конкурса, която беше минала одобрение на Областна управа. На 2 ноември д-р Стефан Анастасов отказа да подпише анекс за удължаване на договора му за управление и изложи конкретни мотиви писмено и пред обществеността в Сопот. След поредица от разговори с кмета, на 12 ноември управителят се съгласи да подпише анекс за удължаване на договора му, но само за 90 дни. През това време Общински съвет Сопот трябва да проведе конкурс за нов управител.

От 23 ноември, понеделник , болницата остава без управител, тъй като днес е последният работен ден на д-р Анастасов. По време на заседанието на Общинския съвет вчера Нели Пенева пое инициативата да разговаря с д-р Анастасов и при неблагоприятен изход от тези разговори, тя лично да поеме управлението на болницата. Според общинското ръководство, какъв е правният механизъм за това остава неизвестно, както не е ясно и защо разговорът между Принципала на болницата и нейния управител се случва в последния възможен момент.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче