Секции

27 April 2024 01:51

Уволниха петима служители на болница „Свети Георги“ заради смъртта на пациенти с COVID-19

Петима служители на Университетската болница за активно лечение „Свети Георги“ в Пловдив са уволнени след проверка по случая с двама починали пациенти. Те бяха оставени дълго време да седят на стълбите пред новооткритото COVID-звено. Очаква се и прокуратурата да обяви резултатите от започналото разследване.

След направената проверка по случая с двамата починали пациенти, чакащи лечение в УМБАЛ Свети Георги в Пловдив, са уволнени административен ръководител, лекар, двама санитари и шофьор на линейка. Други двама служители са с предупреждения за уволнение, съобщиха от лечебното заведение. В резултат на събраните материали е установена вината на седем служители, които са извършили нарушения на реда за обслужване на пациентите и оказването на медицинска помощ.

Атанас Господинов – син на починал пациент:

Нямат право да му откажат, това се води спешна неотложна помощ. Това искам да знам, кой е разписал документите, кой ще плати за всичко това.

Атанас разказа, че е разбрал от майка си за случилото се. Тя е човекът, направил клиповете на стълбите с двамата чакащи пациенти.

Атанас Господинов:

Мисля, че е напълно достатъчно обяснява човешкото в лекарите. Надявам е да бъдат отнети разрешителните и един лекар в затвора, на това се надявам, за да спре всичкото това нещо.

От днес в болницата се въвеждат още по-строги мерки за съгласуване на преместванията на пациенти от един стационар в друг. Със случая се занимава и прокуратурата, а близките на починалите обмислят вариант да търсят правата си по съдебен ред.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче