Секции

27 April 2024 02:29

Париж грейна в коледна премяна

Най-красивият булевард в Париж – „Шанз-Елизе“ – грейна в яркочервено за коледния сезон, докато цяла Франция остава под карантина, за да забави ръста в разпространението на коронавируса. На събитието с включването на празничното осветление по иконичния булевард присъстваха шепа хора, сред които кметицата Ан Идалго.

Ан Идалго – кмет на Париж

Тъжен момент е, защото искахме да видим този булевард пълен с живот, но днес искам да мисля положително за бъдещето, за предстоящите дни, за тези красиви светлини, този знак. Защото това е знак за празничност, за радостта от живота. Париж ще остане празничен въпреки трудните времена.

С наложената преди три седмици втора национална карантина улиците в центъра на Париж и други големи градове са сравнително празни.

Въпреки че в последните дни новите дневни инфекции във Франция се забавиха значително, те все още будят тревога – за последното денонощие те са 13 157, а смъртните случаи – 215.

Навсякъде в Европа и особено в Австрия и Германия, където също действат стриктни карантини и ограничителни режими хората се опасяват, че вирусът ще хвърли сянка върху празнуването на Коледа и Нова година. Заради затворени магазини и несъществени търговски обекти потърпевши са традиционните коледни базари и панаири.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче