Секции

19 April 2024 05:44

458 са новозаразените с Ковид-19 в Пловдивско, починали са 9 души

Към 25.11.2020 г. на територията на Пловдивска област има 458 новодиагностицирани случаи на COVID-19. Регистрирани в Националната информационна система са общо 11860.

„На домашно лечение са 5581 лица. Под карантина в областта са 5179 лица. Свободните терапевтични легла за Ковид-19 към 14 часа днес, според областната информационна система, са 237, а за интензивно лечение 15, уточни областният управител и председател на ОКЩ Дани Каназирева.

Тя съобщи, че днес на среща с директорите на 15 Медицински центъра от Пловдив и областта е била обсъдена организацията по обособяването на Ковид –зони.

„Целта от една страна е пациенти с притеснение или симптоми на коронавирус да бъдат навреме прегледани, ако е необходимо да им се назначат кръвни и образни изследвания, да се предпише терапия , а от друга да се намали натискът върху приемните отделения в болниците и Спешна помощ, коментира Каназирева.

По думите й за денонощието от Спешна помощ са отговорили на 275 повиквания, от тях 61 свързани с ковид-19. Направените хоспитализации са 5 в областта и 19 в Пловдив. 37 души са , оставени на домашно лечение.

По информация на РЗИ сред новодиагностицираните през изминалото денонощие има 12 медицински лица. От тях в болничната помощ – 5 лекари , 4 мед. сестри, 2 санитари, и 1 дентален лекар.

Установените заболели с Ковид -19 в детски заведения и училища са двама учители от ДГ „Детелина" -Пловдив и ДГ „Десислава“ -Пловдив и учител в занималня в ОУ „Княз Александър “ Пловдив . И при трите случая има наложена карантина на контактните лица.

Извършват се епидемиологични проучвания и се вземат съответните противоепидемични мерки според конкретния случай.

Починали през изминалото денонощие в областта са 9 души на възраст от 60 до 84 години. Всичките са имали придружаващи заболявания.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче