Секции

28 March 2024 22:41

Емил Димитров: Бургас може да остане без вода

Бургас може да остане без вода заради война между институциите. Има опасност следващата година градът да се изправи пред същата ситуация, като тази в Перник от началото на годината. Заради липсата на валежи водната криза ще засегне и земеделието.

Видео: България е изправена пред водна криза от следващата година. За това предупреди от парламентарната трибуна министърът на околната среда и водите Емил Димитров.

„Дойдох при вас да поискам съдействие, не да носите моята отговорност, аз ще си нося кръста, но вземем едно изключително важно решение, не с временна комисия, не с анкетна комисия, не с разговори тук-там, където и да е било, да ви поканя да дойдете по двама представители от партия в Министерство на околна среда и водите, ще ви покажа всички карти, ще ви покажа и черните карти. Защо съм дошъл? Догодина ще има водна криза в земеделието, ще имате трети път избори – един път редовни, един път президентски и един път водни бунтове, защото обезпечеността е 40-45 процента към днешна дата“, заяви от трибуната Димитров и в типично негов стил продължи: „аз телефон с Дядо Боже нямам, не знам дали ще вали”.

По думите на екоминистъра в Бургас ще се случи ситуация, аналогична на тази в Перник от началото на годината. по думите му за казуса в морския град се знае отдавна, но не се е стигнало до решение заради политически войни.

Последва реакция на опозицията. От БСП отново поискаха оставката на правителството, а от ДПС – изслушване на министър-председателя.

Председателят на парламента Цвета Караянчева обяви, че ще разговаря с премиера.„

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче