Секции

26 April 2024 16:58

Във Витлеем бе дадено начало на церемониите за Рождество Христово

Попечителят на Светите земи откри един много различен коледен сезон на Западния бряг на река Йордан – с посещение във Витлеем, смятан за родното място на Иисус Христос. Пристигането на отец Франческо Патон в града даде началото на коледните пости, когато милиони християни по света се подготвят за наближаващия празник. Въпреки че във Витлеем имаше свирещи групи, липсваха традиционните шумни множества от богомолци, докато свещенослужителят и придружаващия го висш клир вървяха към църквата „Рождество Христово“.

Ибрахим Фалтас – съветник към Попечителския съвет на Светите земи

Обстоятелствата, през които преминаваме, са тежки, непознати в последните 100 години. Нашата страна и целият свят преминават през трудно изпитание и се надяваме, че ще излезем по-силни от него.

Западният бряг, който е окупиран от Израел, се намира в частичен локдаун – опит на властите да намалят очакваните за Коледа поклонници. Палестинското министерство на здравеопазването съобщи, че общият брой заразени от коронавирус в окупираните територии е 93 400.

Трите християнски деноминации – арменци, римокатолици и православни си поделят попечителството и контрола върху църквата „Рождество Христово“ във Витлеем.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче