Секции

29 March 2024 00:31

Студенти и стажант-лекари от Медицинския университет в Пловдив влизат като доброволци в К-19 отделенията

Близо 30 студенти по медицина и стажант –лекари са заявили желание да се включат като доброволци в COVID отделенията на болниците в Пловдив и областта. Това стана ясно след проведената среща между областният управител и председател на ОКЩ Дани Каназирева и Йолин Дончева от Асоциацията на студентите по медицина.

„Искрено им благодаря. В сложната и динамична ситуация много лечебни заведения вече отправиха призив за набирането на доброволци. От Областния щаб ще помогнем да се улесни процедурата по кандидатстване в съответна болница и при договаряне на условията. Много важно е всеки един доброволец да бъде информиран както за задълженията си, така и за възнаграждението, което ще получава, каза областният управител.

Йолин Дончева посочи, че до момента интересът е по-голям сред студентите в по-долен курс. Всички обаче, се интересуват от конкретните условия, от това какво трябва да вършат като дейност, дали ще бъдат обучени допълнително, като повечето имат и определени предпочитания в коя болница да отидат. Тя допълни, че една голяма част от колегите й вече работят в УМБАЛ “ Каспела“ и МБАЛ „Свети Мина“, като кампанията за набиране на доброволци продължава.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче