Секции

07 May 2024 13:30

Четири жертви при взрив в пречиствателна станция във Великобритания

Четирима души са загинали, след като огромен резервоар с химикали е експлодирал в пречиствателна станция за отпадъчни води в Западна Англия, съобщи полицията. Пети човек е ранен, но няма информация нараняванията му да са животозастрашаващи. Около обяд местно време в околностите на промишлен комплекс в Ейвънмаут, край Бристол, е била чута мощна експлозия. На мястото веднага са пристигнали полиция, линейки и пожарникари.

Силите на реда заявиха, че няма да спекулира с причината за експлозията, но добавиха, че тя не се третира като свързана с тероризъм.

Премиерът Борис Джонсън написа в Туитър, че е „дълбоко натъжен от факта, че четирима души са загубили живота си“. „Сърцата ни се насочват към жертвите и техните семейства. Благодарим на спешните служби, които присъстваха на местопроизшествието, добави той.

Експлозията в централата, експлоатирана от Wessex Water, се е случила в силоз, в който се съхраняват третирани био твърди вещества, преди те да бъдат рециклирани като органични почвени добавки, обясниха от полицията.

Ще бъде проведено пълно разследване на случилото се, включващо няколко агенции и експерти по безопасност на труда.

Може да се гарантира, че няма опасност за здравето на местните хора, тъй като са взети мерки за неутрализиране на остатъците от химикалите. Препоръчва се обаче хората да избягват района, тъй като обезопасителните операции продължават.

По информация на посолството на България в Лондон няма данни за пострадали българи при инцидента в Бристол. Мисията ни е в контакт с местните власти и в готовност да окаже съдействие при необходимост.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче