Секции

06 March 2021 06:38

Радев: Изборите ще се проведат на 28 март

Парламентарните избори ще се проведат на 28 март. Това обяви президентът Румен Радев пред журналисти. По-рано от ЦИК заявиха, че изборите могат да бъдат отложени с до два месеца заради извънредната епидемична обстановка.

Днес изтича крайният срок за подаване на заявления по обществената поръчка на Централната избирателна комисия за доставка на машини за гласуване и софтуер за тях. Конкретните предложения ще са ясни в следващите дни, уточни председателят на комисията Александър Андреев.

Пред БНР той обясни, че сега действащите разпоредби в Изборния кодекс не предвиждат възможност за гласуване с подвижна избирателна кутия за хората, които евентуално ще са поставени под карантина.

„Извън тези рамки, които са определени в Изборния кодекс, нито Централната избирателна комисия, нито който и да било друг правоприлагащ орган би могъл да излезе, тъй като това би могло да постави под риск самия изборен процес“, каза той.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Предпочитате ли био продуктите?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Живеем с мисълта, че не можем да направим куп неща, просто защото някога, преди много време, като малки, сме опитали и не сме успели.


Хорхе Букай