Секции

29 March 2024 09:25

Даряването на кръв в борбата срещу Ковид-19 да е възможно и в Карлово, призовава народният представител Веска Ненчева

Народният представител Веска Ненчева апелира даряването на кръв в борбата срещу Ковид-19 да е възможно и в Карлово.

Според нея коронавирусната инфекция поставя на изпитание човешките взаимоотношения и социалното разбиране за взаимопомощ и съпричастност.

„В светлите дни преди Коледа, нека се обединим още веднъж, както многократно сме го правили за добри каузи и да помогнем на нашите съграждани, които се опитват да победят тази коварна болест“- призовава Ненчева.

Тя коментира, че едно от леченията, с добър успех, е преливането на кръвна плазма от преболедували Ковид – 19. В доста градове в България има възможност за даряване на кръв с такава цел. Депутатката е категорична, че това трябва да се случи и в Карлово и информира във фейсбук профила си, че е разговаряла с д-р Янко Янков, началник отдел Кръводаряване към Регионалния център по трансфузионна хематология в Пловдив. „Очаквам в сряда, 9 декември 2020 г., решение за подкрепа на ръководството на МБАЛ „ Д-р Киро Попов“ - Карлово и организационно обезпечаване на инициативата в помощ на хората от района, които са болни от Ковид -19 и трябва да победят болестта“- съобщава тя и призовава: „Нека, ние жителите на Розовата долина, обединим усилията си в борбата с Ковид – 19 и помогнем на нашите болни!“

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче