Секции

20 April 2024 15:02

Предлагат временна комисия за състоянието на сопотската болница

Общинските съветници от „Бъдеще за община Сопот“ внесоха предложение за създаване на временна комисия за проучване и анализ на финансовото състояние на МБПЛ „Иван Раев - Сопот“ и изработване на проект за развитие на лечебното заведение.

Налице е системен недостиг на средства за нормалното функциониране на болницата. Към момента община Сопот е осигурила финансово подпомагане в размер на близо 400 000 лева под формата на безлихвени заеми и капиталови трансфери.

През септември 2020 г. се осъществи преобразуване на „Медицински център 1 – Сопот“ ЕООД и вливането му в болницата. Според общинските съветници е важно проследяването на цялостния процес на преобразуване, оценка на резултатите и изготвяне на план за последващи действия.

Временната комисия има за цел да разгледа всички възможности за изготвяне на адекватен план за бъдещето на здравното заведение, както и да направи пълна проверка на счетоводната документация на МБПЛ „Иван Раев – Сопот“. Необходима е проверка на ресурсната обезпеченост на болницата, в това число персонал, материални и нематериални активи. Според предложение на съветниците времето на работата на временната комисия е три месеца.

Предстои решение на Общинския съвет по предложението на „Бъдеще за община Сопот“.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче