Секции

26 April 2024 19:14

13 милиона лева насочи Правителството за благоустрояване на общините от Пловдивско, Карлово ще получи над 2 милиона

"Новината днес е от столицата, но ще бъде водеща за всички местни медии с голямото заглавие „13 милиона 155 хиляди за общините от област Пловдив“- написа във фейсбук профила си областният координатор на ГЕРБ Георги Мараджиев.

"Гордея се, че мога лично да съобщя, че парите са отпуснати от правителството на Бойко Борисов, защото и аз съм от големия отбор на ГЕРБ. Гордея се, че сред общините, които ще получат средства от държавата, са и такива, които не се управляват от кметове на ГЕРБ – това са Родопи, Садово, Кричим, Първомай. Дали това може да се случи при друго управление, на БСП например? Въпросът е риторичен! Както преди минути и министър-председателят съобщи, парите са разпределени с постановление на Министерски съвет за ремонт и благоустрояване на улици, на читалища, на паркове и детски площадки, за изграждане на детски градини, канализации в цялата област.

Според документа община Брезово ще разполага с 300 хиляди лева за ремонт и реконструкция на уличната мрежа в града.

За община Карлово са разпределени 2 милиона и 522 хиляди. От тях 1 милион и 200 хиляди лева са за реконструкция и основен ремонт на улиците „Карловска“ и „Родопи“ с прилежащи зелени площи в град Баня. 120 хиляди са за ремонт на покрива на НЧ “Христо Ботев“ в Калофер, където са отпуснати и още 55 хиляди лева за ремонт на покрива на кметството. 548 хиляди лева ще отидат за ремонт на улици в град Карлово. Освен това 149 хиляди за благоустрояване на площада в село Ведраре. 450 хиляди лева ще отидат и за ремонт на улици в карловските села – Войнягово, Дъбене, Богдан, Горни Домлян, Васил Левски, Христо Даново, Кърнаре, Каравелово и Певците.

За община Кричим има отпуснати 500 хиляди лева за благоустрояване на прилежащи дворни пространства към дневен център за стари хора и парк „Ливингстън“.

Община Марица получава 680 хиляди лева за реконструкция, укрепване, ремонт и саниране на сградата на ОУ „Свети свети Кирил и Методий“ в село Войводиново.

В Перущица ще разполагат със 733 хиляди за ремонт на площад „27-ми априлий“ и прилежаща инфраструктура, както и за парка в общината.

За община Първомай – 1 милион и 20 хиляди лева. От тях 520 хиляди са за основен ремонт и реконструкция на ЦДГ „1 юни“ в село Виница, 300 хиляди за ремонт на част от съоръжения на Пречиствателната станция в Първомай, а 200 хиляди са за ремонт на част от улицата, обслужваща промишлената зона.

Община Раковски ще има 636 хиляди лева за придобиване на недвижими имоти за изграждане на околовръстен път в село Стряма, обслужващ индустриалната зона „Раковски“ .

Община Родопи получава 3 милиона 172 хиляди лева. От тях 1 милион 600 хиляди ще отидат за изграждане на сграда за детска градина в село Брани поле. 1 милион 572 хиляди за изграждане на главни канализационни колектори III и IV в село Устина.

За община Садово са разпределени 992 хиляди за основен ремонт на общинския път Кочево-Караджово.

Община Стамболийски получава 2 милиона 300 хиляди за основен ремонт на площад, градски парк и прилежащи съоръжения, за ремонт на НЧ “Н.Й.Вапцаров“ и за реконструкция на лятното кино в града.

Община Хисаря ще има 300 хиляди за изграждане на 11 броя детски площадки в населените места в общината.

Като областен координатор на ГЕРБ – Пловдив област и кмет на община Стамболийски благодаря за отпуснатите средства на премиера Бойко Борисов и правителството на ГЕРБ, което и през двата предходни мандата показа, че не дели общините в България на малки и големи, на управлявани от ГЕРБ и на управлявани от БСП и други, а разпределя справедливо средства с грижа и мисъл за нуждите на хората там. Искам да споделя и своите лични човешки размисли, които са ме вълнували през последните пет години. Спечелих изборите за кмет през 2015 година без да съм бил тогава член на ГЕРБ, но бях подкрепен от партията, на която станах член месеци по-късно. Станах член на ГЕРБ, заради това, че повярвах в идеите и в лидера на партията г-н Бойко Борисов. И в момента съм областен координатор на ГЕРБ - Пловдив област. Защо да не се гордея, от какво да се срамувам? От това, че поисках от г-н Борисов лост и опорна точка и обещах да преобърна Пловдив област? От това, че от 5 кмета на общини в областта през 2015 година сега имаме 10 кмета на ГЕРБ? От това, че благодарение на правителството Стамболийски стана една от най-бързо развиващите се общини? Гордея се, че съм една малка част от едно голямо семейство и съм спомогнал поне мъничко за ония видими резултати, за които всички мечтаем! Част съм от голямото семейство на ГЕРБ и се гордея с това! Всеки ден съм в някоя община от 17-те в Пловдивска област и с колегите говорим без страх, споделяме проблемите, правим промени - защо ли? Защото сме единни и знаем какво искаме! Искаме да живеем по-добре и да следваме мечтите си, а ето че на Коледа с ГЕРБ се случват чудеса и мечтите са сбъдват!"

/Снимка 2: фейсбук профил Георги Мараджиев/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче