Секции

19 April 2024 01:44

Областният управител Каназирева: Болницата в Карлово има добра организация и се справя

„От началото на ноември до днес в ковид отделението на МБАЛ „Киро Попов“ в Карлово са хоспитализирани 132-ма пациенти от Спешна помощ, като само за последното денонощие те са шестима. Това е сериозно натоварване за работещите в здравното заведение, с което те се справят“. Това заяви областният управител и председател на ОКЩ Дани Каназирева при посещението си в болницата.

„Искам да благодаря на цялото ръководство на болницата, на персонала и на община Карлово. Факт е, че в последния месец и след предприетите действия, организацията тук е различна. Докладът, който получих във връзка с персонала, също ни дава известно спокойствие. От него става ясно, че 22-ма лекари, 27 медицински сестри, 27 санитари и петима стажант-лекари работят в отделението, допълни Каназирева.

Тя уточни, че към момента комуникацията между карловската болница и УМБАЛ“Свети Георги“ и Спешна помощ за привеждане на тежките случаи също е много добра.

„Добра новина е, че последните два дена имаме 110 медици, които вече са излекувани от Ковид-19. Само за изминалото денонощие излекуваните в областта са над 400. Да, имаме лек спад като цяло на заболеваемостта, но в никакъв случай това не трябва да ни успокоява, защото в същото време новите случаи от днес са 394, коментира областният управител и призова жителите в региона да бъдат отговорни и да пазят както себе си, така и своите близки.

От своя страна за спазване на епидемичните мерки призова и кметът на общината д-р Емил Кабаиванов.

„Искаме да покажем на нашите съграждани, че мерките са задължение на всеки. Здравната система работи в голямо натоварване в цяла България, така е и при нас. В момента до 10 януари дежурствата във всички отделения на болницата са осигурени кадрово от лекари и сестри. Продължаваме разговорите за Ковид зоната с управителя на Медицинския център д-р Юнаков. Днес имаме среща, а утре е с Лекарската колегия – Карлово. Искаме да убедим колегите от доболничната помощ да се включат по-активно, да не се получава струпване на хора пред кабинета тук, обясни общинският кмет.

Областният управител също подчерта, че включването на доболничната помощ в процеса е много важен етап, защото ще даде възможност повече хората да бъдат прегледани, да им се изпише лечение, да им бъдат направени кръвни и образни изследвания.

Карловската болница получи днес дарение чрез Областния кризисен щаб – 80 защитни екипа от най-висок клас за многократна употреба, безконтактни термометри и санитарни материали.

/Снимки: Областна администрация Пловдив/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче