Секции

18 April 2024 14:34

Временната комисия за Ковид епидемията с важна информация от редовното си заседание

Временната комисия за координация и подпомагане дейността на МБАЛ „Д-р Киро Попов“ и Медицински център 1 - Карлово, състояща се от Председателския съвет и председателя на Постоянната комисия по здравеопазване, социални дейности и екология в ОбС, проведе редовното си заседание на 9 декември.

Актуални данни за заболеваемостта представи управителят на лечебното заведение д-р Христо Пелев. Той благодари на Общината и спомоществователите, отзовали се на призива и направили дарения на необходима техника и консумативи за Ковид отделението. Специална благодарност д-р Пелев отправи към медицинските сестри – пенсионери, които са се включили в работата на отделението.

Управителят на Медицински център 1 – д-р Атанас Юнаков съобщи, че всеки четвъртък от 9:30 до 13:30 ч. в Медицинския център, в Хемотрансфузионния кабинет /№ 9/ на първия етаж, всеки излекуван от Ковид 19, може да дари кръв за извличане на кръвна плазма. Изискването е доброволецът да представи положителен COVID тест. Кръвната плазма се извлича в пловдивския Районен център по трасфузионна хематология.

До края на настоящата седмица в карловската болница ще има общо 9 мобилни кислородни концентратора за кислородотерапия, каза кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов и определи като много добри досегашните резултати от дарителската кампания. Д-р Кабаиванов допълни, че за нуждите на болницата ще бъдат дарени още една пералня и една сушилня, защитни облекла от висок клас, предпазни средства, 240 комплекта чаршафи и олекотени завивки.

/Снимки: Община Карлово/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче