Секции

28 March 2024 21:17

Кметът д-р Кабаиванов: Благодаря на всички, отзовали се на призива за дарения!

Как и кога Община Карлово ще има готовност да стартира ремонтите с отпуснатите от държавата над 2,5 млн. лева, поясни кметът д-р Емил Кабаиванов в интервю за БНР - радио „Пловдив“. Кметът припомни, че за община Карлово са разпределени 2 522 000 лв., от които 1 200 000 лв. - за реконструкция и основен ремонт на 2 улици и паркове в град Баня. Със 120 000 лв. ще се ремонтира покривът на НЧ “Христо Ботев-1869г.“ в Калофер, за града са отпуснати още 55 000 лв. за ремонт на покрива на кметството. За ремонт на улици в Карлово са заделени 548 000 лева. Близо 600 000 лв. са за ремонт на улици и площади по селата, от които 149 000 лв. - за благоустрояване на площада в село Ведраре, останалите - за улици в селата Войнягово, Дъбене, Богдан, Горни Домлян, Васил Левски, Христо Даново, Кърнаре, Каравелово и Певците. В тази връзка кметът на Карлово уточни, че повече от 10 години в община Карлово се спазва принципът да бъде сменяна водопроводната мрежа, преди да се положи новият асфалт. Д-р Кабаиванов благодари на правителството за отпуснатите средства, с които ще бъдат направени важни ремонти в 13-те населени места.

Приходите от местни данъци и такси в община Карлово не бележат рязък спад въпреки ограниченията, породени от извънредната епидемична обстановка. Кметът подчерта, че ритмичните постъпления са благодарение на отговорното отношение на граждани и фирми.

Д-р Кабаиванов сподели удовлетворението си от факта, че министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов се е вслушал в мнението на специалисти и кметове на общини за оставане на по-строгите мерки за защита от Ковид-19. Дори до 10 януари трябва да не се отварят учебните заведения, детските градини и ясли, за да усети здравната система резултат, а той трябва да е преди всичко намаляване с до 30% на болните от коронавирус, е мнението на д-р Кабаиванов.

Кметът на Карлово отправи сърдечна благодарност към всички фирми и граждани, отзовали се на призива за дарения на финансови и технически средства за нуждите на Ковид отделението в карловската болница.

Весели Коледни и новогодишни празници, здраве и благополучие за всички пожела д-р Емил Кабаиванов в навечерието на Рождество Христово.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче