Секции

08 March 2021 17:14

В ДКЦ "Свети Георги" в Пловдив вече работи ковид кабинет

В ДКЦ "Свети Георги" в Пловдив е открит и функционира ковид кабинет, който обслужва пациенти със съмнение за Ковид-19 инфекция, независимо дали са насочени от личния лекар или сами са решили да потърсят консултация. Това съобщават от Областния кризисен щаб.

Кабинетът обслужва пациенти в интервал от 8,00-16,00 ч. от понеделник до петък. Входът е от към северната страна на сградата, бул."Васил Априлов" 15А, ет.2.

„Сформирани са няколко екипа от персонал на ДКЦ "Свети Георги", които включват лекар, медицинска сестра и санитар. По преценка на лекаря, пациентите ще бъдат насочвани за рентгенова снимка, лабораторни изследвания и/или ще им се прави бърз антигенен тест, обясни управителят на здравното заведение доц. д-р Силвия Цветкова.

„Благодаря на лекарите от центъра за създадената организация и за осигурената възможност хората да бъдат прегледани и консултирани при съмнения и симптоми. Разкриването на подобни ковид зони в доболничната помощ е изключително важно в целия процес за справяне с пандемията", коментира председателя на ОКЩ Дани Каназирева.

Пациенти след прекарана Ковид - 19 инфекция могат също така да бъдат насочени към клинична лаборатория за извършването на тест за антитела IgM и IgG, уточняват от ДКЦ „Свети Георги".

/Снимка: sv-georgi.com/

Днес Ви питаме:

Предпочитате ли био продуктите?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Ако съм свършил някаква работа, то е било, защото съм я чувствал като игра. Ако трябваше да работя, никога нищо нямаше да свърша.


Марк Твен