Секции

28 March 2024 15:21

Каракачанов за РС Македония: Винаги сме помагали, а получихме задкулисни игри

България е държавата, която винаги е помагала на Македония – първи ги признахме, помагали сме финансово, помагали сме и военно, и по време на югоембаргото. Очаквали сме колегиално отношение. Получихме задкулисни игри. Това заяви пред БНТ вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

По думите му България настоява Скопие да изпълнява подписания Договор за добросъседство.

Каракачанов защити позицията на ВМРО, тъй като в 125-годишната си история партията защитава българщината. Важно е да прекратим практиката на езика на омразата, призова вицепремиерът.

Той не очаква промяна в отношения на България със Съединените щати след идването на администрацията на избрания за президент Джо Байдън.

В края на този мандат постигнахме немалко, вдигнахме доверието към армията, повдигнахме самочувствието на военнослужещите, общото увеличение на възнагражденията е около 48%, отчете военният министър.

По повод предстоящите през 2021 година избори, Каракачанов коментира, че каквото има да става, зависи от българския народ. Като въпрос, който може да бъде решенен до края на мандата, министърът посочи демографската криза.

/Източник информация и снимка: БГНЕС/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче