Секции

25 April 2024 19:57

Здравният министър: Ще настоявам мерките да останат и след 21 декември, всеки един човешки живот е важен

Мерките да останат и след 21 декември. За това ще настоява здравния министър Костадин Ангелов. А от средата на декември антигенните тестове ще се отчитат в статистиката, както ПСР тестовете. Костадин Ангелов и заместникът му провериха наличните количества на антигенни тестове и предпазни средства в страната.

Противоепидемичните мерки да продължат и след 21 декември, защото всеки човешки живот е важен. За това ще настоява здравният министър Костадин Ангелов. Предстои обаче да бъде направен подробен анализ и да се вземе решение, кои мерки може да отпаднат и кои не.

Костадин Ангелов, министър на здравеопазването

„Аз настоявам всичко да бъде максимално сигурно за българските граждани.. „Нощните заведения да продължат да бъдат затворени и след 21 декември..“

В момента заболяемостта у нас е под 600 на 100хил. души, което според здравния министър дава надежда. А в края на тази седмица близо 1 милион и 200 хиляди антигенни тестове ще достигнат до всички болници в страната. Здравният министър подчерта, че от 21 декември те ще се приравняват към PCR изследванията, които в момента са единствените, отчитани от статистиката.

Ангелов увери , че предпазни маски и костюми ще достигнат до всички РЗИ-та у нас и няма да им липса. Здравният министър, заяви още, че ще се ваксинира и с този акт ще покаже на българските граждани, че това е надеждно средство срещу коронавируса.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче