Секции

20 April 2024 01:06

Излезе книгата „Предсрочно освобождаване от изтърпяване на наложено наказание“ на районния прокурор на Пловдив Чавдар Грошев

„Предсрочно освобождаване от изтърпяване на наложено наказание“ е новата книга на Чавдар Грошев, районен прокурор на гр. Пловдив. Монографията излезе от печат в края на миналата седмица и е с подчертана практическа насоченост. Предназначена е, както за практикуващи юристи, студенти и преподаватели, така и за всеки, който се интересува от право.

Книгата се състои от четири глави, които разглеждат генезиса и историческото развитие на института, правната същност и значението на предсрочното освобождаване, последиците от неизпълнение на условията в изпитателния срок и решения на европейски институции. Особено внимание е обърнато на условното предсрочно освобождаване. В монографията е направен сравнителен анализ с чуждестранни законодателства, съдържа се и такъв на практиката на съдилищата у нас. Авторът Чавдар Грошев е доктор по право. Той е преподавател по наказателноправни науки в ПУ „Паисий Хилендарски“ и Висшето училище по сигурност и икономика, гр. Пловдив. Това е втората правна книга на Чавдар Грошев, която вече може да се поръча онлайн и се разпространява в книжарниците в страната. Първата - „Индивидуализация на наказанието“, излезе през 2015 г.

/Снимки: Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче