Секции

26 April 2024 14:02

Кметът Дойнов кани сопотненци на публично обсъждане на общинския бюджет за 2021

Кметът на община Сопот Деян Дойнов кани гражданите на публично обсъждане на проекта за бюджет на общината съгласно Закона за публичните финанси, информират в прессъобщение от местната администрация.

Събитието ще се проведе на 31 декември 2020 г. от 11:30 часа на площад „Иван Вазов“ в Сопот. „Нека в последния ден от годината изпратим всичко лошо, което ни споходи и да отправим в надежда поглед към следващата година, която да ни донесе здраве и благоденствие“, призова Деян Дойнов.

Бюджетът на община Сопот за 2021 година може да бъде наречен „пандемичен“- се казва още в прессъобщението. Той отразява настъпилите промени в приходи, в следствие на удължените срокове за изплащане на дължимите данъци, както и намалелите постъпления от наеми. Тези мерки бяха крайно необходими, за да може държавата и общините да подпомогнат физическите и юридическите лица при настъпилата пандемия от COVID-19. При изготвянето на бюджета са положени усилия да се предвидят последствията от тази криза, която все още не е отминала.

Всички жители на община Сопот могат да отправят своите писмени предложения, свързани с Бюджет 2021, до 28 декември 2020 г. в сградата на общината или да ги изразят публично по време на обсъждането.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче