Секции

18 January 2021 05:16

Задържаха крадец на мобилни телефони от ковид отделение и спешен кабинет в Пловдив

25-годишен мъж от Кричим е с повдигнато обвинение за извършени кражби на мобилни апарати, използвани за нуждите на болнично Ковид отделение и спешен Ковид кабинет в пловдивско ДКЦ. Сигнали за кражбите са подадени в период от една седмица, а болничното заведение и лечебния център се намират на територията на Второ и Четвърто РУ. Бързата намеса на криминалисти е установила извършителя на деянието и мъжът вече е в ареста.

Изяснен е и механизма по който кражбите на мобилни апарати са извършени. Мъжът се представил за пациент, нуждаещ се от помощ, посещавайки спешен COVID кабинет в ДКЦ, използвал по-трудната подвижност на лекаря, облечен в предпазни средства и извършил кражба на мобилен телефон и пари в момент на невнимание. За да се добере до Ковид отделение в една от пловдивските болници, методично събирал информация за неработещи камери и слабости при пропускателния режим на медицинските специалисти.

В хода на работа разследващи са установили, че влизайки в отделенията мъжът крадял оставени без надзор по-ценни вещи. Сред потърпевшите има и пациенти, които след изтичане на карантината се очаква да подадат своите сигнали. Мъжът е стар познайник на полицията по линията с множество криминални прояви. Справка в масивите на МВР сочи, че срещу лицето има повече от 15 заявителски материала за кражби, регистрирани само през последните 2 години. На 27 ноември тази година лицето е излязло от пловдивския арест, след което отново се е върнало към престъпната си дейност.

/Снимка: интернет/

Днес Ви питаме:

Предпочитате ли био продуктите?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче