Секции

25 April 2024 14:27

Зам.-кметът Антон Минев награди най-активните доброволци за 2020 на Младежкия център в Карлово (видео)

Младежкият информационен център в Карлово отличи най-активните си доброволци за изминаващата 2020 година. Наградите им връчи лично зам.-кметът на община Карлово Антон Минев. Събитието е и по повод Международния ден на доброволеца и предстоящия най-светъл християнски празник Коледа.

„И през тази година младежите не се уплашиха от КОВИД-19 и реализираха редица хуманитарни и общественозначими акции в полза на местната общност“- каза в приветствието си към тях ръководителя на МИЦ Цветелина Захарлиева. По думите й, в периода март-юни 2020 доброволците разнесоха хуманитарни пакети с основни хранителни продукти, маски и дезинфектанти на 300 хора в неравностойно положение, самотноживеещи възрастни и жени с подкрепата на местни и чуждестранни частни дарители, програма „Обединени срещу КОВИД-19“ и „Българския фонд за жените“.

В периода между Коледа и Нова година доброволците ще реализират и поредната си доброволческа акция. Целта е да достигнат отново до 150 възрастни хора от селата Дъбене, Войнягово, Климент, Каравелово и Богдан, разпределяйки дарение от групата „Българи в Обединеното Кралство помагат“, чиито инициатор е Милена Везенкова от с. Войнягово, член на Ротари клуб-Карлово.

Награждаването на доброволците е част от Програмата за младежки дейности на Община Карлово. Всеки отличен доброволец получи грамота, коледно джудже със сърце за добри дела и кутия с вкусни бонбони.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче