Секции

08 March 2021 18:13

Лекарите с надбавки към заплатите и жилище, за работа в общини с недостиг на специалисти

Министерството на здравеопазването разработва програма за настаняване на медицински служители в общински общежития, за да може да се преодолее недостигът на медицински специалисти по места. това съобщи в Пазарджик здравният министър Костадин Ангелов. Там премиерът Бойко Борисов инспектира няколко проекта, след които и нов завод за преработка на отпадъци на стойност над 30 млн. лева.

Лекарите и сестрите, които отидат на работят в общини с недостиг на медицински специалисти, ще получават допълнителни надбавки към заплатите си, осигурени от кметствата и държавата, както и общинско жилище. Това съобщи по време на инспекция на ремонт на общинска сграда в Пазарджик здравният министър Костадин Ангелов.

Висшите учебни заведения, които разкрият допълнителни места за лекари и медицински персонал също ще получат допълнително финансиране за осигуряване на стипендии.

Заедно с министъра на околната среда и водите пък премиерът Борисов инспектира строежа на нов завод и инсталация за преработка на отпадъци в района.

Депото ще допринесе за пречистването на въздуха и това ще окаже въздействие върху здравето на хората, подчерта Борисов.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Предпочитате ли био продуктите?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Притеснявай се толкова, колкото да избегнеш неприятностите, но не чак толкова, че да си ги навлечеш.


Малка книжка с Мъдри отговори на въпроси от живота