Секции

08 May 2024 21:17

Кметът д-р Кабаиванов: В трудно време доказваме какво можем като народ, нека благодарността и надеждата ни водят и през 2021 (видео)

Кметът д-р Емил Кабаиванов направи анализ за изминаващата 2020 година и отправи коледно-новогодишно поздравление към жителите на община Карлово.

„2020 година е трудна година, тя постави много изпитания пред всяко българско семейство. Не правим изключение и ние в Карловска община“ – коментира той. „За мен, за моя екип и за общинския съвет, тя бе изпълнена с много работа. Поставени са 27 километра нови водопроводи, направени са десетки улици, работи се по проекти в областта на екологията.“ Кметът изказа своята благодарност на хората, които спазват противоепидемичните мерки, за да се ограничи разпространението на коронавируса. По думите му лекарското съсловие е понесло най-много удари и лишения през тази година. Лекарите, медицинските сестри и здравните специалисти са на първа линия в борбата с коронавируса. Те рискуват своето здраве и на семействата си, за да оздравяват повече българи, да преодоляваме пандемията и да се подготвяме за ваксинацията.

„В тези дни, в които се подготвяме да посрещнем святото тайнство- Рождеството на нашия Спасител Иисус Христос, и то в трудна година като тази, си подреждаме житейските приоритети“- каза също д-р Кабаиванов. „ И осъзнаваме, че първостепенно значими са здравето, семейният уют и значимостта на истинските приятели, както и моралните ценности, които ни запазват векове наред като нация и държава.“

Като предизвикателство за новата 2021 година общинският кмет посочи запазването на ценностите, уважението един към друг и оценяването на истинските неща в живота. Той очаква още предизвикателства пред общинската администрация и работа по проектите, свързани с обновяването на централния карловски площад, НЧ“Васил Левски – 1861г.“, туристическата инфраструктура на общината, компостирането на зелените и биоразградими отпадъци. „Не трябва да се забравя и помощта, която оказа и българското правителство, за да се надгради направеното през 2020 година. Така ще могат да се реновират нови 6 улици в Карлово и във всяко едно населено място минимум една улица, нови тротоари и зелени площи. Това ще бъде нашият принос и нашата отговорност за това, което ще оставим в годините след нас на карловските граждани.“- коментира д-р Емил Кабаиванов.

Той пожелава „на всички здраве и да посрещнем с надежда 2021 година, че няма да е така трудна за нас, но и с възможността да се докажем какво можем като народ и държава в трудно време. Нека новата година бъде здрава, успешна, благодатна за всички граждани на Карловска община и за всички граждани на България. Нека благодарността, с която изпращаме 2020, и надеждата, с която посрещаме 2021, да бъдат чувствата, които да ни водят.“

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче