Секции

08 March 2021 17:41

Започна ваксинацията срещу Ковид-19 в Пловдив и областта

Кампанията стартира в УМБАЛ "Св. Георги" в 10 часа в присъствието на областния управител и председател на Областния кризисен щаб Дани Каназирева и кмета на Пловдив Здравко Димитров, изпълнителния директор на УМБАЛ "Свети Георги" проф. Карен Джамбазов и медици.

„Посрещам това събитие с голяма надежда. Искрено се надявам това да е началото на края на изключително тежката ситуация, през която всички ние като общество преминаваме. Вярвам в науката и медицината, вярвам в нашите лекари и се надявам повече хора да се ваксинират", заяви Дани Каназирева.

Тя припомни, че процесът започна едновременно във всички държави членки на ЕС и това е изключително важно за преодоляване на пандемията.

„Преминахме през изключително тежки дни, особено аз лично няма да забравя най-тежкия месец ноември, надявам се той да остане в миналото. Благодаря на всички лекари, които от първия ден на пандемията са на своя пост и дават всичко от себе си. Днес отново са на първа линия и с личен пример показват на обществото, че има ситуации, в които само заедно и обединени можем да преодолеем, добави областният управител.

Председателят на БЛС д-р Иван Маджаров, който бе първият имунизиран в Пловдив, каза: „Вярвам в постиженията на медицинската наука. На второ място е крайно време да заживеем по начина, по който живеехме преди пандемията, и не на последно място, защото ние лекарите трябва да даваме пример на своите пациенти."

В болница УМБАЛ „Пълмед" първият имунизиран бе д-р Николай Иванов- началник на отделение по Ортопедия, в УМБАЛ „Каспела" - 82-годишният рентгенолог д-р Христо Генов, в общинската болница „Свети Мина"- трима лекари на 85 години – д-р Старибратов, проф.Иванов и доц.Николов се ваксинираха първи и дадоха личен пример. Паралелно и в другите болници в Пловдив и областта, както в РЗИ започна и ще продължи още 4 дни ваксинацията.

„Наистина им благодаря! А и има нещо много символично, че това се случва точно в днешния ден – когато отбелязваме третия ден на Коледа и Стефановден.

/Снимка: Областна администрация Пловдив/

Днес Ви питаме:

Предпочитате ли био продуктите?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче