Секции

04 March 2021 23:05

Започна ваксинацията срещу COVID-19 у нас, здравният министър беше първият имунизиран

Официално у нас беше даден старта на имунизационната кампания срещу КОВИД-19. Първият ваксиниран българин беше здравният министър Костадин Ангелов, а ваксинациите започнаха едновременно в София, Пловдив и Бургас.

Минута преди 10 часа в неделя министърът на здравеопазването Костадин Ангелов се ваксинира с препарата на Пфайзер срещу ковид 19 и посочи , че по този начин България става част от почти всички европейски държави, които се изправят в битката срещу заразата. След ваксинирането министър Ангелов съобщи, че се чувства добре, без разлика в състоянието му. Ангелов показа картончето, което се предоставя на всеки ваксиниран. В него са въведени имената, както и датите, на които се поставят двете фази на ваксината. Епископ Тихон беше първият свещеник, който се ваксинира у нас, веднага след здравния министър. В неделя поетапно стартира ваксинацията в Пловдив и областите Стара Загора, Пазарджик, Хасково, Смолян и Кърджали.Имунизацията в останалите региони ще започне на 28-и и 29-и декември, като Враца и Търново ще ги получат от София на 28-ми декември.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Предпочитате ли био продуктите?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Щастието не е конкретна дестинация, а насока. Да си щастлив, означава да си в тази насока, която те кара да бъдеш щастлив.


Хорхе Букай