Секции

18 April 2024 21:29

Политиците с пожелания за щастлива нова 2021 година

Послания за здраве, благоденствие и обединение през новата 2021 година отправиха политиците.

Министър-председателят Бойко Борисов поздрави българите с настъпването на новата 2021 година с обръщение във Facebook. В него премиерът подчерта колко трудна е била годината заради пандемията, която промени света. Борисов бе категоричен, че медиците ни са истински герои и заслужават нашата огромна благодарност.

„2020-та ни даде исторически шанс да осмислим със своите действия девиза на държавата ни – „Съединението прави силата“. Нека мислим за това! Нека сме силни с всеки жест към непознатия, с всяка мисъл за ближния, с всяка малка постъпка на грижа! Нека 2021 година да не изпитва мъдростта ни. Нека се обединим! Да продължим да се делим значи, че не сме се поучили от грешките си“, се казва в изявлението на премиера.

В обръщението си към българите мв празничната нощ президентът Румен Радев отправи послание за промяна и напомни, че предстоят избори.

Румен Радев – президент

„България и светът изпращат една трудна и разломна година. Преживяваме пандемия, в която загубихме скъпи хора. Преминахме мъчителна адаптация към нов начин на живот – на работа, учене и общуване“, заяви президентът Румен Радев в новогодишното си послание. „Здраве и благословена година на всеки от вас, скъпи сънародници! Пожелавам ви година, в която да имаме дързостта, вдъхновението и решимостта да сбъднем онази промяна, за която копнеят сърцата на милиони българи. Сега е времето! Да ни е честита новата 2021-а година!“, пожела държавният глава на всички българи.

Обръщение по случай 2021 г. направи председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

Цвета Караянчева – председател на Наридното събрание

Честита Нова година, скъпи сънародници! Повече от всякога се обръщам към вас с надежда, за да пожелая от сърце здраве, радост и просперитет на всеки един от вас през 2021 година. Вероятно всички ще бързаме да забравим случилото се през 2020 година и коронавируса. Но каквото и да става, не трябва да забравяме уроците на изминалите 12 месеца. Научихме ли се да сме отговорни един към друг? Научихме ли се да сме по-човечни и да си помагаме? Научихме ли се как да не допуснем тази ужасна пандемия да ни връхлети отново? Изпуснахме голяма възможност да вдъхнем на хората кураж и вяра в силите на държавата. Изпуснахме възможност да докажем, че изразът „единство на държавата” е реално постижим, а не само текст в Конституцията. Уви, личните интереси и амбиции надделяха, събрани в един юмрук”.

/Източник информация: Тв Европа; снимка: интернет/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Сексапилът е начин на мислене - удобен начин на живот. То е да обичаш себе си, дори в най-отблъскващите моменти.


Холи Бери