Секции

20 April 2024 15:49

Бойко Борисов: От днес имаме пълна газова диверсификация

Имаме ново ниво на сигурност на доставките на природен газ. Правим огромни инвестиции в енергийната сфера, за да бъдем геостратегическа държава, да можем да транзитираме всякакъв газ през 100% българска инфраструктура и да има пълна диверсификация за поколения напред. Това заяви министър-председателят Бойко Борсов, който посети модернизираната компресорна станция „Петрич“.

В първия ден от Новата година премиерът Бойко Борисов провери изграждането на връзката между България и Гърция, през която България вече получава газ от Азербайджан.

Бойко Борисов

„Искам да покажа газовите връзки с Азербайджан. От вчера получаваме и азерски газ. От днес – пълна диверсификация. 400 милиона азерски газ ще минават през двете компресорни станции по интерконекторната връзка“Вече не е възможна студена зима като от времето, когато бях кмет на София“

Доставката на газ от Азербайджан ще доведе до понижение на цената на синьото гориво за януари.

Премиерът коментира и темата с пандемията и трудностите, които е създала за страната ни. Той бе категоричен, че в България има най-правилните мерки и най-малкия дефицит в Европа.

Бойко Борисов

„За всичко сме си подготвили пари. Това е в отговор на всички „критикари“. А после да излязат и да ни кажат, че бюджета е разсипнически, а ние сме безотговорни.“

Премиерът изрази надежда, че когато пандемията свърши, ще се види, че България е имала най-правилното управление на пандемията между баланс, здраве и финансово икономически мерки.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче