Секции

18 January 2021 06:00

Акцията по спасяването на ранените туристи в Стара планина продължи повече от 11 часа

Три спасителни акции в планината само през вчерашния ден са станали в района на връх Ботев в Стара планина при които са спасени петима души, един е загинал. Такава концентрация на инциденти в един район не е имало от години коментират от Планинската спасителна служба. В неделя сутринта спасители от Карлово, Калофер и Сопот при изключително тежки условия и ураганен вятър, излязоха в планината за да приберат тялото на загиналия вчера турист. Но лошото време попречи на операцията.

Почивните дни изкараха туристите в планината. Това обаче доведе и до рекорден брой инциденти. Само в съботния ден в района на връх Ботев в Стара планина са станали 3 сериозни инцидента. 5 души са спасени. 1 е загинал. Фаталният случай става в района на хижа Жълтец. Другите два инцидента пък стават почти на едно и също място по пътеката от връх Ботев към хижа Плевен. Причината за нараняванията на туристите е падане заради изключително хлъзгавия терен. Операцията по спасяването на пострадалите туристи продъжава рекордните 11 часа и половина. Включват се 28 спасители. Пострадалите в Стара планина туристи са добре.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Предпочитате ли био продуктите?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Велики са тези, които разбират, че духовното е по-могъщо от каквато и да е материална сила, и, че мисълта управлява света.


Емерсън