Секции

29 March 2024 14:44

Областният управител Каназирева настоява спешно да се ремонтира Околовръстното на Пловдив

За необходимостта спешно да бъде ремонтиран обходният път на Пловдив, поради изключително лошото му състояние и сериозни предпоставки за възникване на ПТП, алармира областният управител Дани Каназирева в писмо до зам.-министъра на МРРБ Николай Нанков и до председателя на УС на АПИ –Георги Терзийски. В документа се посочва, че по пътното плътно има неравности, пукнатини и дупки по настилката, нарушени банкети и отводняване, които създават риск и неудобство при шофиране по пътя.

Тя е категорична, че това ще е един от приоритетните инфраструктурни проекти в областта през настоящата година и ще настоява, ако метеорологичните условия го позволят, ремонтните дейности да стартират още през март.

„За този натоварен участък на околовръстния път на Пловдив сме получавали много сигнали от граждани и бизнеса, които имат обекти около него и го използват ежедневно. С години се бави цялостната му реконструкция и в момента наистина е спешно да се направи ремонт,“ обясни Каназирева.

В писмото до отговорните институции пише, че въпреки положените многогодишните усилия на АПИ, на Областна администрация и прилежащите на пътя общини, удвояването на югозападния обходен път на Пловдив не е изпълнено.

„Имайки предвид, че от започване на проектирането на обекта до одобряване на техническия проект и издаване на разрешение за строеж са необходими години за провеждане на процедурите по ЗУТ, ЗОЗЗ, ЗООС, ЗКН, ЗКИР, ЗДС, ЗОС и др., както и подзаконовите нормативни актове към тях, считам, че до започването на строителството, този участък от републиканския не може да остане в такова лошо състояние. Необходимо е спешно да се извърши текущ ремонт на съществуващия обходен път на гр. Пловдив, за което моля да предприемете своевременни и конкретни действия“, пише още в писмото си областният управител.

/Снимка: marica.bg/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче

Полезни връзки:

Официален сайт на Община Карлово

Всеки проблем, който реша, става правило, което впоследствие ми помага да реша други проблеми.


Декарт