Секции

29 March 2024 01:50

Свалиха тялото на загиналия турист под връх Ботев

Втора акция са предприели планиските спасители по-рано днес по транспортиране тялото на загиналия варненски турист в Стара планина. Към момента екип на РУ Карлово и медицинско лице извършват оглед на трупа на 45 годишният Тодор Желязков, чието тяло е свалено в местността „Паниците“ – съобщават от Пресцентъра на ОДМВР-Пловдив.

От полицията припомнят, че съобщението за инцидент в планината е получено около 17,45 ч на 2 януари в РУ Карлово. По информация от ръководителя на Планинска спасителна служба- Карлово двама мъже от гр. Варна са предприели преход между върховете Жълтец и Костенурката в Централна стара планина. При инцидента единият от мъжете е паднал в улей южно от пътеката между двата върха, а смъртта му е била констатирана от неговия 34-годишен приятел, който е успял да се спаси, подслонявайки се в заслон Ботев. Планираната за 3 януари спасителна операция бе осуетена от влошените метеорологични условия.

От полицията предупреждават, че през този сезон на годината не е препоръчително преминаването по алпийската пътека по върха на планината, особено при недобре подготвени и екипирани туристи, както и от хора, които не познават особеностите на релефа.

/Снимка: Пресцентър на ОДМВР-Пловдив/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче