Секции

18 January 2021 07:05

20-годишен калояновец карал без книжка

На 4 януари в РУ Хисаря е получено съобщение, че по време на работа по «Безопасност на движението» в село Калояново, полицейски инспектори подали сигнал със «стоп палка» за извършване на проверка на БМВ. Водачът на превозното средство не се подчинил и ускорил с цел осуетяване на проверката. Служителите на реда последвали БМВ-то с включена светлинна и звукова сигнализация, като след няколко метра водачът спрял автомобила и го напуснал, опитвайки се да избяга. След отправено полицейско разпореждане мъжът зад волана бил задържан.

При проверката е установено,че 20-годишния Иван С. от село Калояново е неправоспособен, а превозното средство, което управлява не е регистрирано по надлежния ред. Пред проверяващите младият мъж заявил, че умишлено се опитал да осуети проверката, за да прикрие своето престъпление.

Водачът е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР в ареста, а по случая е започнато бързо производство. Съставен е и АУАН по чл. 103 от ЗДвП. Работата по документиране на престъплението продължава разследващ полицай от РУ Хисаря.

/Снимка: интернет/

Днес Ви питаме:

Предпочитате ли био продуктите?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче