Секции

04 March 2021 23:51

На Богоявление в Сопот с променен ритуал, но с още по-силна вяра

Днес отбелязваме Богоявление. Това е денят, в който Йоан Кръстител кръщава в река Йордан Исус Христос. След тайнството на Богоявление хората видели с очите си християнското триединство на Отец, Дух и Син. С кръщаването на водата светът става безопасно място за живеене. „От това имаме нужда в момента – от упование, от вяра, от надежда, че светът отново ще стане безопасен“, заяви кметът Деян Дойнов на излизане от църквата „Св. св. Петър и Павел“ в Сопот.

За съжаление тази година поради съображения за сигурност и с оглед опазване здравето на гражданите община Сопот няма да организира традиционното за Богоявление хвърляне на кръста. „Нека вярата не отслабва, нека надеждата не угасва. Малката промяна в обичаите ни, която се налага от независими обстоятелства, не бива да поражда у нас съмнение. Вярата е в душите ни.“, призова Дойнов.

На днешния ден много хора празнуват и своя имен ден. Деян Дойнов отправи своите пожелания към имениците: „Празненствата са най-хубави, когато всички сме здрави и когато сме заедно. Нека се постараем това да бъде така и за напред. Желая ви здраве и щастие, нека вашите красиви имена вървят пред вас и ви чертаят пътища на успех и благоденствие“.

/Снимка: фейсбук Деян Дойнов/

Днес Ви питаме:

Предпочитате ли био продуктите?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче