Секции

15 April 2021 16:39

173 години от рождението на Христо Ботев честваха в Калофер (видео)

С рецитация на емблематичното стихотворение „Майце си“ в националния музей „Христо Ботев“ започна честването на 173-годишнина от рождението на поета-революционер в Калофер.

Събитието бе уважено от кметове, депутати, общински съветници, общественици и граждани.Бяха поднесени цветя пред паметниците на Ботев и неговата майка Иванка Ботева, след което тържествената церемония продължи на мемориалния комплекс.„С красотата на своя съдържателен живот, с величието на героичната си смърт, със силата на революционните си идеи, с обаянието на непресъхващата си поезията и публицистика, Ботев винаги ще остане жив в паметта на българите.“ – каза в речта си по повод бележитата годишнина кметът на Калофер Румен Стоянов.

„Ако за националната революция Левски беше умът и организатора заедно с Раковски, то Ботев беше духът и гигантската емоция“- отбеляза в тържественото си слово кметът на община Карлово д-р Емил Кабаиванов.

В знак на признателност бе положен гирлянд на славата на паметника на Христо Ботев на мемориалния комплекс.По-рано цветя на признателност бяха поднесени и пред паметната плоча на къщата на Даскал Ботьо Петков в Карлово.

Днес Ви питаме:

Успяваме ли да съхраняваме българските народни традиции и обичаи?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче