Секции

27 April 2024 07:43

Годишен анализ отчете успешна 2020 г. за карловските военни

61-ва Стрямска механизирана бригада проведе анализ на резултатите от подготовката на командирите, щабовете и формированията през 2020 година.

В анализа участваха заместник-командирът на Сухопътните войски – бригаден генерал Валери Цолов, командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада – бригаден генерал Деян Дешков, офицери от командването и управлението на бригадата, командири на батальони и дивизиони, командири на роти и батареи, както и главните сержанти на формированията от състава на бригадата.

В своето експозе бригаден генерал Дешков анализира задачите и мероприятията изпълнени от бригадата по трите мисии на българската армия, като се спря подробно на всички направления, по които е работено през 2020 година. Командирът на бригадата отбеляза, че проведените мероприятия са изпълнени със слабости, които могат да бъдат отстранени през настоящата година. Несъстоялите се мероприятия, поради епидемиологичната обстановка в страната, не са повлияли на цялостното ниво на подготовка на щабовете и формированията от бригадата. Също така бе отчетено, че през изминалата година е отбелязано понижаване на некомплекта на личен състав с постепенно намаляване на същия. Бригаден генерал Дешков обърна внимание на основните мероприятия и предизвикателства пред формированията от бригадата през 2021 година, като подчерта, че настоящата година ще бъде не по-малко интензивна и напрегната в сравнение с предходната.

Заместник – командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада полк. Мирослав Костадинов направи анализ на състоянието на войсковия ред и дисциплината през учебната 2020 г. и отчете намаляване на инцидентите в бригадата през изминалата година в сравнение с 2019 г.

В указанията си командирът на бригадата подчерта, че изключително добра практика са съвместните занятия със формированията от Военно-въздушните сили, които трябва да продължат и в бъдеще.

В заключителната част на анализа заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Валери Цолов изрази своята благодарност към целия личен състав на бригадата за високата мотивация, положените усилия през годината и изрази своето уверение, че за командването на Сухопътни войски 2020 г. е успешна за бригадата. В заключение той пожела на командирите, щабовете и формированията на 61-ва механизирана бригада новата 2021 година да бъде още по-ползотворна и изпълнена с удовлетвореност и позитивизъм.

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче