Секции

29 March 2024 09:22

Остават два дни за записване за участие в 7-то издание на националния конкурс „Песенна палитра”

Остават 2 дни до крайния срок за записване за участие в седмото издание на националния конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Песенна палитра”, който се провежда в Карлово. Конкурсът е включен в календара на Министерство на културата и се организира от Сдружение "Арт палитра", с подкрепата на Община Карлово и НЧ”Васил Левски- 1861”. Конкурсът за млади таланти е един от предпочитаните в страната и всяка година се радва на голям интерес в музикалните среди.

„Въпреки трудностите и променената обстановка, подготовката за седмото издание на конкурса "Песенна палитра" тече, за да посрещне отново, макар и онлайн, талантливите деца на България.

Какво ви очаква? Седмо издание, седемчленно професионално жури, седемчленно младежко жури и много по седем отличия за децата, които ще изберат да се представят и през 2021 година на конкурса в Карлово! „- каза директорът на конкурса Анита Илиева.

„Ситуацията налага промени, които ще засегнат формата на конкурса. Ще има онлайн етап и етап на живо, който ще се реализира на 27 февруари 2021 година. За поредна година, изпълнението на песен на български език е задължително условие за участие!”

В състава на професионалното жури, в което по традиция има палитра от големи имена на музиканти -певци, изпълнители, композитори, аранжори , вокални педагози, са Маргарита Хранова, Светослав Лобошки, Ефтим Чакъров, Антония Маркова, Емил Струнджев, Петър Алексиев и Асен Митев.

За първа година участниците ще бъдат оценявани и от младежко жури. Седем са изявените и отличени на наша сцена деца и младежи, които също ще могат да отличат с награди участниците на седмото издание на „Песенна палитра”. Това са Емин-Ал Джунейд от София, Николета Сачкова от Велинград, Надежда Ковачева от Панагюрище

Дани Илиева от Карлово, Виктория Димова от Пловдив, Максим Ялнъзов от Варна и Вяра Василева от Сопот.

/Снимки: Анита Илиева/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче