Секции

19 April 2024 18:26

Започна реимунизацията срещу коронавирус у нас

Малко след пристигането на поредната пратка с ваксини у нас започна и поставянето на втората доза от препарата. Старт на реимунизацията у нас дадоха ген.-майор Венцислав Мутафчийски и здравният министър проф. Костадин Ангелов. По думите на генерал Мутафчийски всички ваксинирани до момента се чувстват добре, а здравният министър опроверга неверни, според него обвинения, отправени в социалните мрежи.

Точно 22 дни след първата ваксина с идването на новата пратка ваксини започна и реимунизацията у нас. Втората доза от препарата срещу Ковид-19 си поставиха ген.-майор Венцислав Мутафчийски, здравният министър проф. Костадин Ангелов и около 100 медицински специалисти от Военномедицинска академия. А за улеснение на хората, във ВМА бе открита зала за имунизации, която ще работи до 22 часа вечерта през целия период на ваксинацията.

Ген.-майор Венцислав Мутафчийски: „Повечето, които сме ваксинирани, не сме имали досега странични реакции. Има една лека алергична реакция само. Общо имунизираните във ВМА са 717, от които 491 са в софийската ВМА, останалите – в провинцията. Санаториумите все още не е започнала ваксинацията.“

Проф. Костадин Ангелов, министър на здравеопазването: „След около 10 дни спокойно ще се видя с баща ми, надявам се, че той също ще се ваксинира, когато дойде неговия ред. Благодаря на д-р Валериева за прегледа, тя е мой студент преди много години. Винаги съм вярвал в младите лекари, които са наши ученици и които ще ни наследят в професията. Благодаря на всички сестри, които помогнаха коронавируса да не ни пречупи.“

Здравният министър коментира и неверните, според него твърдения, че България не е поръчала достатъчно ваксини за всички български граждани. Спекулациите с коронавируса министър Ангелов определи като опасни, тъй като са свързани със здравето на българските граждани.

/Източник информация и снимка: Тв Европа/

Днес Ви питаме:

Забравена добродетел ли е състраданието?

Да

Не

Нямам мнение

Културен афиш
Изтегли си късметче